Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Martie 2016 | 14:00
Moldoveanul Iustin Racu este singurul cetăţean străin care a participat la Balul Vienez din Bulgaria (FOTO)
Tânărul moldovean Iustin Racu a fost singurul cetăţean străin care a fost invitat la Balul Vienez din capitala Bulgariei. Evenimentul care a avut loc la sfârşitul lunii februarie a reunit atât elita din ţară gazdă, cât şi personalităţi cu renume mondial. Conaţionalul nostru originar din satul Lozova, Străşeni, se mândreşte cu faptul că a participat la această manifestare de mare amploare pentru al treilea an consecutiv.
Solicitat de către TRM.MD, Iustin a remarcat că pentru a treia oară trăiește visul vienez pe rafinatele ritmuri de vals ale lui Strauss.


„Selecția candidaturii mele m-a surprins și mă face să mă simt mândru, întrucât luptam pentru o cauză frumoasă, la fel, sunt mândru de faptul că sunt singurul străin care a participat la acest bal”, a subliniat tânărul.


Potrivit lui, Clubul vienez din Sofia a organizat acest bal cu un scop caritabil pentru a 17-a oară. „Anul acesta, elita Sofiei adunată la bal, a donat o sumă destul de mare pentru două organizații care se ocupă de copiii străzii, copii rămași în voia sorții”, a povestit Iustin Racu.


Mai multe despre Iustin Racu aflați aici.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam