Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Iulie 2015 | 10:08
Moldovencele din Italia s-au întrunit în cadrul unei şezători
20 de persoane originare din Republica Moldova şi stabilite în Italia au participat luni, 29 iunie, la o şezătoare organizată de Asociaţia „AssoMoldave” din Roma.
Potrivit organizatorilor, toate femeile prezente la eveniment au purtat ii tradiționale, fapt care a creat o atmosferă de sărbătoare.

„AssoMoldave” are o bogăție, 28 de ii. Am hotărât să marcăm și noi astfel Ziua Iei, am procurat coronițe de flori, să semănam cu Sânzienele. Casa Mare pentru șezătoare a fost oferită de către ambasada R. Moldova, în persoana Stelei Stângaci. E necesar să promovăm valorile naționale și să nu uităm de unde am pornit”, a declarat pentru TRM.MD, Tatiana Nogailîc, președintele Asociaţiei „Assomoldave” din orașul Roma, cu referire la eveniment.

În cadrul întrunirii, cei prezenți au fost informați cu privire la deschiderea unei asociații, cum sunt ajutați migranții reveniți acasă, de asemenea le-au fost aduse la cunoștință și lucruri utile cu privire la cotidianul unui migrant în Italia. „S-a vorbit mult despre cum să devii un lider, care sunt criteriile, să stimulăm moldovenii să se unească în asociații, grupuri de inițiativă, creștere personală, de asemenea au fost oferite multe broșuri, fluturași”, a menționat Tatiana Nogailîc.

Printre oaspeții de onoare prezenți la eveniment au fost Liuba Valcov, șef adjunct al Biroului pentru Relații cu Diaspora și Diana Cheianu, sociolog.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam