Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iunie 2015 | 16:41
Moldoveni din Franţa susţin participarea ţării noastre la Festivalul Turismului European
Republica Moldova participă la Festivalul Turismului European ce se desfăşoară în perioada 3-6 iunie în apropierea oraşului Paris, Franţa. La prezentarea standului ţării noastre şi-a adus aportul şi comunitatea moldovenilor stabiliţi în statul francez.
Vika Mahu, ex-solistă a trupei „Millenium” a menționat pentru TRM.MD că va promova Republica Moldova în cadrul evenimentului prin cântecele sale. Ea prezentând un repertoriu ce va cuprinde melodii în stil folk în limbile franceză și română, dar și cântece populare din folclorul național. „Voi încerca să aduc la urechea publicului cosmopolit melodii din noul meu album, intitulat  „10 years”, înregistrat la Strasbourg anul trecut, cu muzicieni francezi. Nutresc o speranță și o credință că Moldova va căpăta o imagine mai bună prin evenimente de acest gen”, spunea artista.
 

Interpreta consideră că fiecare dintre cei plecați de acasă are responsabilitatea de a reprezenta țara sa. „Atunci când sunt pe scena mă prezint ca venind dintr-un colț de lume pe care puțini îl cunosc – Moldova. Eu prin muzica mea și prin ceea ce voi spune, voi contura un desen în imaginația fiecăruia. Sper din suflet ca această imagine să fie cât mai armonioasă”, a menționat Vika Mahu.

Și Liliana Roșca, președinta asociației Union Interculturelle „Constellation Culture” a subliniat pentru TRM.MD că este o onoare pentru Republica Moldova  să participe cu un stand la acest festival. „Aceste festivaluri europene constituie un prilej pentru străini de a descoperi  cu adevărat cultura, tradițiile, obiceiurile, precum și specificitatea orașelor europene”, a menționat Liliana Roșca.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam