Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iunie 2015 | 15:47
Moldoveni din Portugalia au încins hore şi peliniţa la Barreiro (FOTO)
Membrii Asociaţiei Culturale a Imigranţilor Moldoveni „Mioriţa” au participat recent la Festivalul Dansului, eveniment ce s-a desfăşurat în oraşul portughez Barreiro. Conaţionalii noştri aflaţi la mii de kilometri de casă au încins horele şi au demonstrat tuturor că „unde joacă moldovenii, acolo pământul geme”.

„Prin dans transmitem emoțiile și sentimentele, prin dans simțim ritmurile țărilor, prin dans se apropie inimile națiunilor! Ritmul horelor și a peliniței s-au făcut simțite la Barreiro întrucât membrii Asociației „Miorița” au vrut sa facă publicul să simtă că „unde joacă moldovenii, acolo pământul geme”, a comunicat pentru TRM.MD preşedinta Asociaţiei „Mioriţa”, Rodica Gherasim.
 

Reprezentanții diasporei moldovenilor din Portugalia au menționat că luna iunie a fost pentru ei plină de sărbători. Începând cu 1 iunie, când au sărbătorit Ziua Copiilor și cea de-a noua aniversare a Asociației „Miorița”, în fiecare săptămână au participat la câte două evenimente, invitați fiind de primăriile localităților din împrejurimile municipiului Barreiro.
 

„În ultimii ani cetățenii portughezi au aflat multe despre cultura, tradiția, gastronomia Republicii Moldova. Acuma portughezii au început să intre în hora moldovenilor, apreciază coloritul și frumusețea costumelor naționale!”, a mai adăugat Rodica Gherasim.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam