Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Iulie 2015 | 09:32
Moldoveni din Portugalia, decoraţi cu medalia „Meritul Civic”
Doi cetăţeni ai Republicii Moldova stabiliţi în Portugalia au fost decoraţi cu medalia „Meritul Civic” printr-un decret al preşedintelui Nicolae Timofti.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Lisabona, este vorba de Ion Dănilă, conducător artistic al Ansamblului de dansuri populare „Hora Moldovenilor” al Centrului Cultural Moldav din Cascais şi Valeriu Ticu, preşedintele Centrului de Cultură şi Artă „Trei Culori” din Almada. Ei au fost au fost decoraţi pentru merite deosebite în promovarea valorilor naţionale, contribuţie la dezvoltarea relaţiilor interculturale şi activitate organizatorică intensă.

Distincţia a fost înmânată de Igor Corman, preşedintele Comisiei de Politică Externă şi Integrare Europeană a Parlamentului Republicii Moldova, care a întreprins în luna iunie o vizită de lucru la invitaţia colegilor portughezi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam