Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Octombrie 2014 | 12:44
Moldoveni din Soroca - victimele unui accident produs în Ungaria
Vestea tragică despre accidentul rutier produs acum o săptămână pe unul dintre drumurile Ungariei a adus lacrimi şi durere în mai multe familii din Soroca, de unde sunt originare victimele, informează odn.info.md.
Tânărul Mihai Rotaru, tată a doi copii, a decedat, iar cei doi amici ai săi, Sergiu Lucaș şi Eduard Tofan, dintre care ultimul se află în stare gravă, au fost transportaţi cu diverse traumatisme în spitalul din oraşul Budapesta, informează Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI.

Primarul oraşului, Elena Bodnarenco, a declarat pentru „Observatorul de Nord” că la şedinţa extraordinară a Consiliului orăşenesc Soroca va propune să fie acordate ajutoare familiei bărbatului decedat şi a celui care se află în secţia de reanimare. Totodată primăria va scuti familiile de plata pentru grădiniţă.

Potrivit declarațiilor martorilor, șoferul microbuzului pe care-l conducea a oprit din cauza unei defecţiuni tehnice. Acesta a ieşit să verifice o roată, timp în care autovehiculul a fost tamponat din spate de un autocamion.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam