Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Mai 2014 | 13:32
Moldoveni şi români suspectaţi de furt din bancomate în Italia
O bandă compusă din cetăţeni români şi moldoveni a fost reţinută în Italia pentru furtul bunilor din bancomate, informează corrieredilatina.it.
Potrivit presei italiene, infractorii, rezidenți ai orașului italian, Latina, au fost reținuți de agenții de poliție din comuna Tuscolano.

Infractorii introduceau un dispozitiv de metal, asemănător unei agrafe metalice plate, insesizabilă din afară. Un asemenea dispozitiv este practic invizibil şi greu de depistat, pentru că nu presupune vreo modificare sau vreo forţare a micului spaţiu prin care ies de obicei bancnotele. După ce a fost dată comanda de retragere de pe card a unei anumite sume de bani de către un solicitant, mecanismul automat de expulzare a bancnotelor demarează normal, însă în loc să iasă afară din bancomat, drumul banilor spre exterior este deviat de „furculiţa”, plasată ingenios pe canalul pe care ar trebui să iasă bancnotele. Banii rămâneau prinși în capcana agrafei metalice ca mai târziu, infractorii să scoată banii.

Presa italiană a anunțat că pe numele reținuților au fost intentate cauze penale care vor trimise în instanță de judecată.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam