Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Martie 2014 | 16:26
Moldoveni judecaţi pentru că au somat şase persoane să cerşească în Rusia
Un cuplu de moldoveni a fost judecat în Federaţia Rusă, după ce timp de 11 ani a impus mai multe persoane să cerşească. Moldovenii se fac vinovaţi de furt de persoane, impunerea sclaviei şi cauzarea leziunilor corporale, informează piter.tv.
Potrivit sursei, moldovenii în vârstă de 35 de ani au început să practice businessul ilegal încă din anul 2002. Ajunși la Sankt Petersburg, cuplul selecta persoane ce aveau deficiențe fizice și bătrâni singuratici cărora le erau sustrase actele, iar aceștia erau impuși să cerșească.

Afacerea ilegală a fost stopată după ce o femeie, cetățeancă a Ucrainei, a reușit să evadeze și să povestească tot oamenilor legii.

Femeia a povestit că i-a fost promis un loc de muncă în Sankt Petersburg și un salariu bun, însă ajunsă la destinație, ”angajatorii” i-au luat documentele și au impus-o să cerșească.

Cuplul de infractori a fost arestat în flagrant atunci când femeia ce a avut de pătimit s-a dus să își ridice actele.

Potrivit anchetei, în urma perchezițiilor efectuate de oamenii legii la domiciliul reținuților au fost depistate șase persoane ținute în sclavie și patru persoane care îi supravegheau. Victimele aveau mai multe leziuni.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam