Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Martie 2014 | 14:27
Moldoveni reţinuţi în flagrant în Italia
Doi moldoveni au fost reţinuţi în flagrant în Italia, în timp ce încercau să spargă lacătul unui magazin alimentar, informează lastampa.it.
Hoții, rezidenți ai orașului italian, Asti, au încercat să intre în magazin pe timp de noapte, însă patrula de poliție ce trecea prin apropiere i-a stopat. Tinerii, de 24 de ani și de 38 de ani, au încercat să fugă, însă aceștia au fost prinși de oamenii legii.

După verificarea automobilului infractorilor, au fost depistate două cagule și mai multe instrumente ce le foloseau pentru spargeri.

Potrivit presei italiene, unul dintre moldoveni a mai fost reținut pentru jaf și furt, celălalt, însă, se afla în Italia doar de câteva zile.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam