Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Martie 2014 | 12:48
Moldoveni reţinuţi în Italia pentru contrabandă cu ţigări
O reţea interlopă din care făceau parte cetăţeni moldoveni şi ucraineni a fost anihilată în Padova, Italia, pentru contrabandă de ţigări în valoare de peste 60 de mii de euro, informează mattinopadova.gelocal.it.
Potrivit presei italiene, poliția din peninsulă a confiscat 231 de kilograme de țigări cu o valoare de peste 60 de mii de euro. Infractorii comercializau marfa la prețul de trei euro bucata, pe când pe piață țigările sunt vândute contra sumei de cinci euro.

Poliția italiană a reținut 10 cetățeni ai Republicii Moldova, care, conform datelor, au efectuat evaziuni fiscale de peste jumătate de milion de euro.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam