Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Martie 2015 | 14:06
Moldoveni reţinuţi la Moscova pentru furtul a 5 tone de cupru radioactiv
Doi muncitori din Republica Moldova sunt suspectaţi de îndepărtarea barelor de cupru de pe un reactor termonuclear experimental din Centrul de cercetare a Institutul „Kurceatov” din Moscova, transmite Interfax.
Din 3 martie, timp de 10 zile, muncitorii au scos din instituție până la 5 tone de metal neferos, pe care l-ar fi ascuns în diferite locuri, ca apoi să-l comercializeze.

Dispariția barelor a fost depistată de ofițerii de securitate din cadrul institutului. Se presupune că moldovenii au fost ajutați de complici, precizează sursa citată.

Făptașii au fost reținuți și cercetați penal pentru tentativă de furt. Identitatea complicilor încă nu a fost stabilită.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam