Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Iunie 2015 | 14:29
Moldoveni reuniţi la Cupa Centrului Cultural Moldav de fotbal din Portugalia
Migranţii moldoveni stabiliţi în Portugalia au participat recent la competiţiile pentru Cupa Centrului Cultural Moldav la fotbal. Clasamentul din acest an a scos în top următoarele echipe: „Ucraina”, „Tricolorul” şi „Algarve”.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Lisabona, acest eveniment sportiv, aflat deja la a şaptea ediţie, a devenit destul de popular în mediile comunităţilor de imigranţi din Portugalia, la ea participând echipe de jucători resortisanţi din diverse ţări ale lumii.

La ceremonia de deschidere a campionatului au participat ambasadorul Republicii Moldova, Valeriu Turea şi consulul Oleg Railean.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam