Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Martie 2018 | 11:20
Moldoveni, victimele unui accident de metrou lângă Moscova
Un copil de numai un an şi mama acestuia au decedat după ce au fost loviţi de metrou, sâmbătă, într-o suburbie a Moscovei, Federaţia Rusă, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la unimedia.info.

Potrivit Departamentului de Investigații Interregionale pentru Transporturi din Moscova, femeia și copilul care se afla în cărucior, au traversat calea ferata înaintea trenului care se apropia, dar nu au reușit.
 
Copilul a decedat la fața locului, iar femeia s-a stins din viaţă la spital.
 
Potrivit informațiilor, cei doi sunt originari din Republica Moldova, raionul Florești. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă că femeia și copilul care au decedat după ce au fost loviți de metrou lângă Moscova sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Poliția locală cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele producerii tragediei.

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam