Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Februarie 2015 | 16:49
Moldovenii adună experienţă peste hotare şi o investesc acasă
Tot mai mulţi tineri renunţă la munca peste hotare şi revin acasă. Este şi cazul soţilor Nicolai şi Ludmila Dolomanji din oraşul Tvardiţa, Taraclia. După mai mulţi ani de muncă în Rusia, soţii au decis să pornească o afacere acasă, aşa că au revenit la baştină şi au un salon de frumuseţe, relatează Mesager.
Femeile din Tvardița sunt deservite de stilişti care s-au format în calitate de specialişti şi au lucrat la Sankt-Petersburg. „Clienţi avem foarte mulţi. Vreau să vă spun că femeile noastre cunosc la fel de bine tendinţele şi nu se lasă mai prejos decât doamnele din Sankt-Petersburg”, susține Nicolai.

Tânăra familie a muncit în străinătate mulţi ani, însă a decis să revină acasă, iar orăşelul în care muncesc acum le e mai aproape decât orice megapolis. „Nu este provincie. Oraşul Tvardiţa e o localitate destul de mare. Am lucrat mulţi ani în Rusia, dar am înţeles că acasă tot e mai bine. Aşa că am decis împreună cu soţia să deschidem acest salon. Aici sunt toate rudele noastre”, a mai adăugat Nicolai.

Chiar dacă departe de casă câştigau mii de dolari pe lună, Nicolai şi Ludmila au desic să investească banii în ţara lor. „Am procurat practic totul din Chişinău, câte ceva din Ceadîr-Lunga sau Comrat. Unele instrumente le-am adus din Europa sau Rusia. Administraţia oraşului ne-a oferit spaţiu, aici era deja făcută reparaţia şi de asta ne-a fost mai uşor, am investit mai puţin”, afirmă Ludmila.

În oraşul Tvardiţa, care încă un an în urmă era sat, acesta este primul salon de frumuseţe.

Mai multe detalii aflați astăzi, în ediția Mesager, de la 19:00.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam