Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Iunie 2017 | 18:08
Veste proastă pentru şoferii moldoveni care muncesc în Rusia
Începând de ieri, 2 iunie, în Federaţia Rusă a intrat în vigoare interdicţia de a conduce autobuze, taxiuri şi camioane pentru cetăţenii cu permis de conducere străin. Prevederea legală a fost introdusă recent în articolului 25 din Legea cu privire la siguranţa traficului rutier, relatează Mesager.
Potrivit punctului 13 din acest articol, conducătorii auto, care dețin permise eliberate în străinătate, nu au dreptul să conducă „în timpul activităților de afaceri și a muncii, legate direct de conducerea mijloacelor de transport”.

Potrivit presei ruse, noile prevederi ar trebui să devină o barieră în calea șoferilor imigranți cu calificare joasă, care au dobândit „permisul” cu ajutorul schemelor corupte în țara lor de origine.

Amenzile care vor fi aplicate variază între 5 şi 15 mii de ruble.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam