Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iunie 2015 | 16:29
Moldovenii, atenţionaţi să deţină suficient numerar pentru aflarea pe teritoriul Greciei
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) informează cetăţenii moldoveni care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile de la Atena au decis închiderea băncilor elene, cel puţin până la data de 6 iulie 2015, precum şi limitarea extragerilor de numerar la 60 euro pe zi pentru clienţii băncilor locale, doar pe teritoriul elen.
MAEIE recomandă cetățenilor Republicii Moldova să deţină suficient numerar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, în eventualitatea unor întreruperi ale activităților bancare din această țară.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam