Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Martie 2014 | 10:27
Moldovenii care fac studii peste hotare pot efectua stagii de practică acasă
Tinerii originari din Republica Moldova, care îşi fac sau şi-au făcut studiile peste hotare, pot aplica pentru stagii în ţara de origine. Peste 60 de beneficiari vor efectua în 2014 stagieri cu o durată cuprinsă între patru şi opt săptămâni consecutive, în cadrul unui program.
Programul oferă oportunități de stagiere în diverse domenii, inclusiv marketing, resurse umane, fundraising, jurnalism, management proiectelor, finanțe sau energetică.

Potrivit organizatorilor, proiectul  se desfășoară în colaborare cu 9 companii, două ONG-uri și două instituții publice din Republica  Moldova. ”Dacă îți dorești să descoperi lumea de afaceri de acasă, să aplici în practică cunoștințele acumulate la universitate și să contribui la dezvoltarea țării atunci programul ”JobSTORM”  e oportunitatea perfectă pentru tine!”, susțin organizatorii.

Cei care sunt interesați de această oportunitate pot trimite dosarul de concurs până la 20 aprilie, mai multe detalii referitoare la program aflați accesând următoarea  prezentare: http://fr.slideshare.net/ammbsoc/programul-de-stagiere-ammb-jobstorm-31645377

Programul este lansat de Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, Jeunes Moldaves și Asociația "Republica Moldova - Marea Britanie".
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam