Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Decembrie 2015 | 21:01
Moldovenii care muncesc în străinătate, aşteptaţi acasă de cei dragi
A mai rămas o zi până la Revelion, iar febra pregătirilor a cuprins întreaga ţară. Tradiţional, mii de moldoveni care muncesc în străinătate preferă să-şi petreacă Revelionul şi Crăciunul, acasă, alături de familie. Încărcaţi cu daruri şi tot felul bunătăţi, mulţi dintre ei ajuns în această seară cu avionul, relatează Mesager.
Oamenii spun că nu au răbdare să ajungă acasă şi dau asigurări că au luat cu ei cadouri pentru fiecare membru al familiei. Ei sunt întâmpinaţi de prieteni şi rude care se îmbulzesc în sala de aşteptare a aeroportului. Cei care au ajuns mai devreme, dar şi locuitorii capitalei, care doresc să scape de zgomotul oraşului au luat calea spre localităţile de baştină. Aceştia au făcut cozi în autogări, ca să ajungă la destinaţie.

Pentru a face faţă numărului mare de pasageri, în aceste zile, transportul circulă în regim special, iar pe mai multe curse a fost suplimentat numărul autobuzelor şi microbuzelor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam