Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Aprilie 2014 | 14:23
Moldovenii care muncesc în străinătate, îndemnaţi să revină acasă
Guvernul îndeamnă cetăţenii moldoveni care muncesc în străinătate să se întoarcă acasă şi să contribuie la dezvoltarea ţării. În acest sens, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a elaborat un plan de acţiuni până în 2016, ce are drept scop susţinerea moldovenilor reîntorşi de peste hotare.
Astfel, autoritățile își propun să îmbunătățească serviciile sociale, medicale şi de educaţie din Republica Moldova și să creeze locuri de muncă acasă.
Autoritățile urmează să creeze birouri de consultanță în domeniul migraţiei şi reintegrării.

Datele Ministerului Muncii arată că, peste 330 de mii de moldoveni muncesc, anual, peste hotare. Din aceștia, circa 60 la sută şi-au exprimat dorinţa de a se întoarce în ţară, transmite Radio Moldova Actualități.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam