Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Iunie 2014 | 09:57
Moldovenii de Canada au organizat un flashmob în susţinerea vectorului european al Moldovei
Comunitatea moldovenilor din Canada a participat duminică, 15 iunie, la un flashmob, eveniment consacrat semnării la 27 iunie a Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
„Comunitatea de limba română din Montreal susține cu tărie parcursul european al Republicii Moldova. Succes Republicii Moldova şi cetățenilor săi pe drumul anevoios, dar unicul posibil şi firesc, al integrării în Uniunea Europeană” a scris pe un site de socializare, Ala Mîndîcanu, preşedinta Asociaţiei „Comunitatea Moldovenilor din Quebec”.

Amintim că premierul Iurie Leancă a îndemnat cetăţenii moldoveni stabiliţi în străinătate să se alăture celor de acasă și să marcheze și ei ziua de 27 iunie când Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam