Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Septembrie 2015 | 15:04
Moldovenii de peste hotare, invitaţi să aplice la Forumul Global pentru Migraţie şi Dezvoltare
Cetăţenii moldoveni din diasporă mai au la dispoziţie câteva ore pentru a aplica dosarul de concurs ca să participe la Forumul Global pentru Migraţie şi Dezvoltare de la Istanbul.
Apelul de concurs pentru selectarea unui participant în calitate de reprezentant delegat din partea diasporei Republicii Moldova, în cadrul sesiunii tematice a Forumului Global pentru Migrație și Dezvoltare (GFMD) dedicate societății civile, este lansat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și Biroul pentru relații cu diaspora (BRD).

Forumul Global pentru Migrație și Dezvoltare este un format de dialog interguvernamental privind migrația și dezvoltarea, considerat una din cele mai importante platforme de formulare a politicilor în domeniul migrației la nivel global.

Cerințele de participare pentru reprezentanții diasporei sunt: experiența academică sau profesională în domeniul migrației și dezvoltării, mobilizării diasporei; cunoașterea avansată a limbii engleze, iar experiența profesională în cadrul instituțiilor sau organizațiilor internaționale constituie un avantaj.
Cei interesați vor expedia la adresa de email: dorin.toma@gov.md, următoarele documente (în limba engleză): CV-ul personal și o scrisoare de motivare (max. 4000 caractere) ce va include prezentarea mesajului și tematicii spre abordare în cadrul evenimentului, dar și un scurt istoric al experienței personale în domeniul migrației și dezvoltării.

Forumul Global pentru Migrație și Dezvoltare va avea loc în perioada 12-13 octombrie, la Istanbul, Turcia.

Termenul limită de depunere a dosarelor este 1 septembrie, ora 18:00.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam