Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 August 2017 | 16:44
Moldovenii de pretutindeni vor putea participa la „Zilele Diasporei” pe 18-20 august
Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) va organiza în perioada 18-20 august Zilele Diasporei, ediţia a IV-a, eveniment la care vor participa reprezentanţi ai diasporei Republicii Moldova, sosiţi din diverse ţări ale lumii, pentru a fi implicaţi în multiple activităţi axate pe domenii variate, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Totodată, în perioada 20-28 august fa fi organizat  programul DOR – „Diaspora*Origini*Reveniri”, ediția a V-a, pentru copiii cetățenilor Republicii Moldova stabiliți peste hotare, care revin la baștină pentru a cunoaște mai multe despre țara lor de origine. În cadrul programului vor participa 100 de copii din 13 țări, inclusiv Republica Moldova.

Toate aceste activități sunt organizate pentru fortificarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam