Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Aprilie 2015 | 15:48
Moldovenii din Azerbaidjan au consemnat Ziua Drapelului
În incinta Ambasadei Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan a fost celebrată sărbătoarea naţională – Ziua Drapelului la 27 aprilie. La evenimentul solemn au participat unii reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Baku, colegi de la Ministerul Afacerilor Externe azer şi reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti.
În cadrul acţiunii, consilierul Ambasadei  a consemnat importanța simbolurile statale care definesc identitatea statului nostru.

Pe parcursul evenimentului a fost audiat un program de muzică națională și patriotică.

De asemenea, în timpul festivităţii asistența a fost familiarizată cu istoricul Tricolorului și a Stemei de Stat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam