Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Ianuarie 2016 | 12:10
Moldovenii din Azerbaidjan au organizat o festivitate dedicată poetului Mihai Eminescu
Echipa Ambasadei Republicii Moldova în Azerbaidjan şi reprezentanţii diasporei moldoveneşti stabiliţi în această ţară au organizat o festivitate dedicată aniversării de 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. De asemenea, a fost marcată şi Ziua Diplomatului.
În cadrul evenimentului, Însărcinatul cu Afaceri ad-interim al Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, Gheorghe Boțan, a consemnat importanța operei marelui poet pentru deșteptarea națională, precum și importanța sărbătorii profesionale menționând că „instituirea acestei sărbători profesionale reprezintă o apreciere a eforturilor şi contribuţiei semnificative a colaboratorilor serviciului diplomatic la promovarea şi realizarea politicii externe, asigurarea mediului extern favorabil pentru realizarea reformelor economice şi social-politice în Republica Moldova, reintegrarea ţării, consolidarea imaginii pozitive pe arena internaţională şi protejarea drepturilor cetăţenilor aflaţi peste hotarele ţării”.

De asemenea, în timpul festivităţii, oaspeții au fost familiarizați cu evenimentele politice, social-economice și culturale de ultimă oră petrecute în țara noastră.

În stil tradițional, a fost audiat un program de muzică națională și patriotică, iar participanții au servit băuturi și bucatele naționale moldovenești.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam