Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Septembrie 2014 | 16:05
Moldovenii din Bulgaria au serbat Ziua Independenţei Republicii Moldova
Membrii comunităţii moldoveneşti din Bulgaria au celebrat cea de-a 23-aa aniversare a independenţei Republicii Moldova. Cu acest prilej, ambasada Republicii Moldova la Sofia a organizat o festivitate consacrată acestei aniversări, la care au participat şi reprezentanţii asociaţiei „Роденкрай - Plai Natal”.
Potrivit reprezentanței diplomatice, evenimentul a contribuit la consolidarea relațiilor în interiorul comunității moldovenești. În cadrul întrunirii au fost discutate posibilitățile organizării unor acțiuni pentru promovarea valorilor național-culturale ale Republicii Moldova şi abordate unele probleme cu care se confruntă conaționalii noștri stabiliți cu domiciliul în Bulgaria.

Cu această ocazie, ambasada a oferit în dar asociației „Роденкрай - Plai Natal”, două costume naționale care vor putea fi utilizate în cadrul evenimentelor festive organizate de asociație.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam