Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Octombrie 2015 | 11:23
Moldovenii din California organizează a doua ediţie a Festivalului „Toamna de Aur”
Asociaţia „Comunitatea moldovenilor din California” din Statele Unite ale Americii organizează sâmbătă, 10 octombrie, la San Francisco, începând cu ora 14.00 (ora locală), a doua ediţie a Festivalului „Toamna de Aur” (Moldovan Harvest Festival). Acest eveniment este organizat cu scopul de a celebra şi promova tradiţiile naţionale ale Republicii Moldova în statul California.
Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, participanții la Festival vor avea, astfel, posibilitatea să guste vin și bucate tradiționale moldovenești, să se încingă într-o horă, să cânte „Trandafir de la Moldova” și „Melancolie” împreună cu artiștii invitați la eveniment, să admire o colecție de costume naționale românești din secolul al XVIII-lea.

Prețul unui bilet de intrare la Festival este de 25 de dolari americani. Accesul persoanelor în etate este de 20 de dolari. Copiii de până la 12 ani vor avea acces gratuit la eveniment. Biletele pot fi procurate și online.

Festivalul „Toamna de Aur” va fi organizat la adresa: 1635 Divisadero St., San Francisco, CA, 94115, b/t Post St & Sutter St.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam