Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Noiembrie 2015 | 14:49
Moldovenii din Canada au impresionat cu delicii culinare la un eveniment de caritate
Reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Moldova în Canada şi membrii diasporei noastre au participat la cea de-a doua ediţie a evenimentului de caritate „Embassy Chef Challenge”, eveniment care s-a desfăşurat în capitala canadiană Ottawa.
Concursul este o inițiativă unică în Canada, lansată de organizația de binefacere IBD Foundation, în cadrul căreia au loc colectări de fonduri pentru tratamentul copiilor cu maladii grave.

În acest an, misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, Filipinelor, Marii Britanii, Tailandei, Trinidad și Tobago, Spaniei și Ungariei s-au întrecut într-un concurs al bucătarilor și au delectat peste trei sute de participanți cu preparate culinare originale și rețete tradiționale la eveniment din rândul oficialităților canadiene, a comunității diplomatice, managerilor de top din cadrul corporațiilor internaționale și reprezentanților industriei medicinale.

Ambasada Republicii Moldova a fost reprezentată în calitate de bucătar principal de către Nata Albot, autoarea cărții de bucate „Eat Like Moldovans”.
Deliciul publicului l-au făcut rețetele autentice ale Natei Albot care au reușit să combine într-un mod original propria creativitate a autorului cu elemente de bucătărie tradițională moldovenească.

Fondurile de 100 de mii de dolari acumulate la ediția din acest an a evenimentului de caritate „Embassy Chef Challenge” vor fi folosite pentru dotarea cu utilaj de ultimă generație a celui mai mare spital public pentru copii din Ottawa – Children’s Hospital of Eastern Ontario.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam