Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Martie 2014 | 13:10
Moldovenii din Canada au participat la un miting în susţinerea Ucrainei
În oraşul canadian Montreal a avut loc o manifestare de proporţii în susţinerea Ucrainei, la care a luat parte şi comunitatea moldovenilor stabiliţi în Canada.
Marșul care a adunat câteva sute de persoane a pornit de la strada Maisonneuve și a continuat până la Place des Arts. Printre cei care au mărșăluit se numără reprezentanți ai asociațiilor georgiene, letone, moldave, românești, siriene care au manifestat alături de ucraineni.

La mitingul din Place des Arts, au fost prezenții liderii asociațiilor ucrainene din Montreal, care au prezentat Declarația cu privire la situația din Ucraina. De asemenea, a fost dată citirii Declarația asociațiilor din Diasporă cu privire la situația din Ucraina, susținută de peste 85 de asociații din 27 de țări.

La manifestația în susținerea Ucrainei au fost prezenți, de asemenea, primarul Montrealului, Denis Coderre, și președintele Congresului Mondial Ucrainean, Eugene Czolij, care au ținut discursuri prin care și-au exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean și au condamnat agresiunea Rusiei față de Ucraina.

În cadrul evenimentului, a luat cuvântul și Ala Mîndîcanu, președinta Comunității Moldovenilor din Quebec, care și-a exprimat solidaritatea cu Ucraina liberă și independentă.

Și Adrian Erbiceanu, președintele Asociației Scriitorilor de Limbă Româna din Montreal, s-a referit în discursul său la actul ilegal și condamnabil al anexării Crimeii de către Rusia.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam