Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Ianuarie 2015 | 12:24
Moldovenii din Canada au transmis daruri pentru elevii şcolii-internat din Rezina
Elevii şcolii-internat din oraşul Rezina au primit mai multe daruri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Surprizele au venit din partea comunităţii „Moldova Canada Link” care au făcut un apel către conaţionalii din oraşul Ontario, Canada.
Printre surprizele oferite discipolilor școlii-internat din Rezina se numără și o excursie la Chișinău. Aici copiii au avut posibilitatea să vizioneze programul artistic „Carnaval Glacial” al circului din Chișinău și desene animate.

Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, Comunitatea „Moldova Canada Link” a mai pregătit pentru elevii din Rezina și un pachet cu dulciuri, îmbrăcăminte și jocuri intelectuale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam