Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
02 Martie 2014 | 16:38
Moldovenii din Canada salută votul PE de abolire a regimului de vize
Concetăţenii noştri din Canada au salutat decizia recentă a Parlamentului European de liberalizare a regimului de vize cu UE pentru cetăţenii moldoveni. Membrii comunităţilor de moldoveni din Ottawa şi Montreal s-au întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şi deputatul Valeriu Ghileţchi, secretarul Comisiei politică externă şi integrare europeană, care efectuează o vizită în Canada.
Igor Corman a îndemnat moldovenii din Canada să susțină dezvoltarea Republicii Moldova și să contribuie la consolidarea parteneriatelor moldo-canadiene.

În cadrul discuțiilor cu diaspora, oficialii moldoveni s-au interesat de preocupările conaționalilor noștri stabiliți în Canada și așteptările lor legate de Republica Moldova. „Autoritățile canadiene sunt interesate de consolidarea relațiilor de cooperare cu Republica Moldova și susțin vectorul european al țării noastre”, a afirmat Igor Corman.

Comunitatea moldovenilor din Canada numără aproximativ 14000 de cetățeni, inclusiv 55 de studenți. Unul dintre moldovenii stabiliți în Canada, Nicolae Mărgineanu, fost director artisitic al mai multor orchestre de muzică populară renumite în Republica Moldova, a fost decorat de Igor Corman cu titlu de „Maestru în Arte” al Republicii Moldova.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam