Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Aprilie 2014 | 08:57
Moldovenii din Canada sărbătoresc liberalizarea regimului de vize cu UE
În ajunul intrării în vigoare a regimului liberalizat de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, Ambasada Republicii Moldova la Ottawa a invitat comunitatea moldovenilor din Canada să sărbătorească la sediul misiunii această importantă realizare a Republicii Moldova.
„În pofida distanței geografice, care separă Canada de continentul european, noul regim liberalizat de vize va aduce mai multe beneficii moldovenilor stabiliți în Canada, rudelor și prietenilor acestora care doresc să-i viziteze. Cel mai important avantaj este eliminarea necesității deținerii vizei de tranzit aeroportuar în cazul zborurilor între Canada și Republica Moldova cu două sau mai multe escale în spațiul Schengen”, a menționat ambasadorul Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, pe un site de socializare.

Moldovenii stabiliți în Canada au recepționat cu bucurie decizia Uniunii Europene de a liberaliza regimul de vize pentru cetățenii țării noastre și au venit la sediul Ambasadei din diferite orașe canadiene, precum Ottawa, Gatineau și Montreal, pentru a-și exprima aprecierea și susținerea cursului pro-european al Republicii Moldova și de aliniere la valorile occidentale.

Participanții la eveniment au salutat acest succes al Republicii Moldova realizat în parcursul său european și și-au împărtășit viziunile asupra beneficiilor noului regim de călătorii în Europa, dar și ale integrării europene a țării noastre.

La finalul evenimentului, a fost semnat un apel către membrii celorlalte comunități ale diasporei moldovenești prin care conaționalii stabiliți în străinătate au fost chemați să salute această realizare a Republicii Moldova, să încurajeze și să sprijine eforturile țării noastre orientate spre integrare în spațiul de valori europene, spațiul de securitate, stabilitate și prosperitate.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam