Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Septembrie 2014 | 13:56
Moldovenii din Cehia s-au întâlnit cu viceministrul Mediului, Dorin Duşciac
Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă a găzduit întâlnirea viceministrului Mediului, Dorin Duşciac, cu reprezentanţii comunităţii moldoveneşti din oraşul Praga.
Oficialul moldovean le-a relatat conaţionalilor despre starea de lucruri în domeniul pe care îl gestionează, conform atribuţiilor sale de serviciu, dar şi despre proiectele şi perspectivele de ocrotire a mediului în ţara noastră, în contextul parcursului european, anunţă Ambasada Moldovei la Praga.

Membrii diasporei moldoveneşti au primit răspunsuri pe marginea întrebărilor pertinente la subiecte precum eficienţa energetică în Republica Moldova, implementarea politicilor de ocrotire a mediului, îmbunătăţirea calităţii apei potabile şi extinderea reţelei de canalizare în spaţiile rurale, reciclarea deşeurilor şi soluţionarea problemei de stocare a acestora.

La reuniune a participat şi Antoniţa Fonari, secretar general al Consiliului Naţional al ONG-urilor, care a făcut o prezentare succintă a proiectelor, desfăşurate de societatea civilă din Republica Moldova, la care pot participa cetăţenii noştri aflaţi peste hotare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam