Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Martie 2015 | 12:48
Moldovenii din New York sunt cu „Dor de Mărţişor” (FOTO)
Pe aripi de dor, simbolul primăverii, Mărţişorul a ajuns tocmai în New York, unde grupul social de moldoveni „Promovăm Moldova @ New York” a iniţiat un Târg de artizanat cu genericul „Dor de Mărţişor”.

Potrivit organizatorilor, la eveniment, au fost expuse bijuterii și mărțișoare confecționate de câteva moldovence stabilite în Statele Unite ale Americii.
 

Solicitată de TRM.MD, Evghenia Berzan, co-fondatorul grupului social „Promovăm Moldova @ New York”, a comunicat că un interes deosebit pentru cei prezenți a constituit și atelierul de confecționare a mărțișoarelor, condus de Natalia Stegaru, designer al brandului „Natalyeea”, precum și un atelier de desen condus de Marina Platon, profesoară de arta plastică.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam