Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Iunie 2015 | 18:11
Moldovenii din diasporă au organizat un eveniment cultural în Liechtenstein
Oriunde s-ar afla concetăţenii noştri - nu uită de tradiţii, muzică şi bucatele moldoveneşti. Astfel, ori de câte ori au posibilitatea, se reunesc la emoţionante întâlniri de suflet. Un asemenea eveniment au organizat conaţionalii noştri în Liechtenstein, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Circa 100 de persoane, locuitori ai orașului Schaan din Liechtenstein, au fost prezenți, vineri, la serata organizată de ONG-ul Regina Maria - o asociație fondată de moldoveni stabiliți în Marea Britanie, Elveția și Germania.

Invitații au rămas impresionați de bucatele tradiționale pregătite și de vinul moldovenesc. Pe parcursul serii, oaspeții s-au delectat cu muzică populară și folk, în interpretarea Nataliei Pavalachi și Alexandrei Breahnă, moldovence stabilite în Elveția.

Potrivit organizatorilor, diaspora moldovenilor din Elveția realizează în premieră un eveniment de o asemenea anvergură.

Mai multe detalii despre acest eveniment aflați din reportajul corespondentului TRM.MD Lucia Ciobanu, realizat pentru Radio Moldova Actualități. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam