Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Aprilie 2014 | 12:28
Moldovenii din Estonia au discutat cu prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Tallinn
Perspectivele politice ale Republicii Moldova în contextul crizei din Ucraina, precum şi relaţiile moldo-estoniene au fost abordate în cadrul unei recente întrevederi a reprezentanţilor diasporei moldoveneşti cu prim-vicepreşedintele Parlamentului Estoniei, Laine Randjärv. Întrevedere a fost organizată miercuri, 9 aprilie, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn.
La respectiva întâlnire au fost abordate și aspectele ce țin de rolul diasporei în procesul de integrare a moldovenilor în societate estonă.

Solicitat de trm.md, Ion Braga, membru de conducere al Asociației „Casa Mare” din Estonia, a comunicat că respectiva întrevedere este o confirmare a susținerii pe care o acordă Tallinn-ul Republicii Moldova în procesul de integrarea europeană.„Prim-vicepreședintele Parlamentului Estoniei,  Laine Randjärv, ne-a organizat o mică excursie prin sălile Legislativului. Am avut ocazia să cunoaștem detalii privind procesul de adoptare a legilor și programul de activitate al deputaților. Laine Randjärv a fost anterior ministru al Culturii și primar al orașului Tartu. Am avut ocazia și anterior să discutăm despre susținerea diasporei moldovenești” a menționat pentru trm.md Ion Braga.

E de menționat că inițiativa acestei întâlniri a venit din partea Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn.

Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam