Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Martie 2016 | 13:53
Moldovenii din Estonia au sărbătorit Mărţişorul la un muzeu din Tallinn
Comunitatea moldovenilor din Estonia, în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova la Tallinn, au sărbătorit Mărţişorul la Muzeul în aer liber Vabaõhumuuseum.
Potrivit Ambasadei Moldovei în Estonia, la manifestare au fost invitaţi atât moldovenii, cât și cetățenii din țara gazdă.

Tradiţional au evoluat ansamblul de dansuri „Bucuria”, ansamblul etno-folcloric „Noroc”, ansamblul popular de instrumentişti „Luceafărul”, iar copii au recitat poezii în limba română.

Oaspeţii au primit în dar mărţişoare şi au admirat tradiţiile moldoveneşti, portul popular, cântecele şi dansurile tradiţionale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam