Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Septembrie 2014 | 13:01
Moldovenii din Franţa au participat la o prezentare de carte
Reprezentanţi ai diasporei moldovenilor din Franţa au participat la prezentarea cărţii „Les chemins de l’Etat de droit. La voie étroite des pays entre Europe et Russie” de Florent Parmentier. Evenimentul a avut loc la 23 septembrie, la Ambasada Republicii Moldova la Paris.
Despre importanţa lucrării şi cariera autorului a susținut o alocuțiune ambasadorul Republicii Moldova în Franța, Oleg Serebrian, care a punctat buna cunoaștere de către autorul cărții a ţării noastre şi a realităților statelor din regiune.

În lucrarea sa, Florent Parmentier propune o analiză de actualitate asupra posibilităților de emergenţă a statului de drept în ţările Europei orientale şi Caucaz, pentru modernizarea acestora şi pentru o eventuală apropiere durabilă de Uniunea Europeană.

Florent Parmentier, doctor în științe politice, profesor şi responsabil de programe la Institutul de Științe Politice, este autorul a numeroase lucrări, printre care „La Moldavie à la croisée des Chemins” (2003) şi „Moldavie. Les atouts de la francophonie” (2010).
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam