Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Octombrie 2014 | 17:39
Moldovenii din Germania, dezamăgiţi de prestaţia concurenţilor electorali
Scrutinul electoral care urmează să fie organizat la sfârşitul lunii noiembrie în Republica Moldova provoacă puţin entuziasm în rândul moldovenilor stabiliţi în Germania. O parte dintre ei nici nu urmăresc evenimentele care se desfăşoară pe arena politică de la Chişinău.
Cei care sunt în pas cu actualitatea din Republica Moldova spun că, acum ca niciodată, sunt dezorientanţi şi nu ştiu pentru ce formaţiune politică să voteze, deoarece niciuna din ele nu a dus până la sfârşit promisiunile electorale făcute la scrutinele anterioare.

Detalii în subiectul realizat de Radio Moldova Actualități.


Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam