Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Aprilie 2014 | 16:36
Moldovenii din Grecia vor învăţa arta dansului de la coregrafi moldoveni
Uniunea moldo-elenă „Alexandros Ipsilantis” din Grecia a dat start mult aşteptatelor cursuri de dans popular, modern şi sportiv pentru toate categoriile de vârstă.
Potrivit Svetlanei Lisagor Vergis, președintele Uniunii de prietenie moldo-elena „Alexandru Ipsilantis” din Atena, cursurile de dans fac parte din programul activităților organizației pentru anii 2014-2015.

Proiectul este realizat în colaborare cu coreografi, instructori calificați originari din Republica Moldova, stabiliți în Atena. Doritorii vor însuși arta dansul popular de la coregrafa Elina Schibeliscaia, originară din orașul Soroca, fost instructor la școala de cultură pentru copii și dansatoare în grupul „Nistrenii”, iar cursurile de dansuri sportive și moderne vor fi susținute de Igor Sprîncean, originar din Chișinău, fost dansator și coregraf în Clubului „Elit Dans” al Universității de Stat din Moldova.
  
În urma preselecțiilor efectuate, au fost formate cinci grupe de dansatori: câte două pentru adulți și copii, și una pentru adolescenți.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam