Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iulie 2015 | 12:47
Moldovenii din Italia ar putea primi ajutor social în valoare de 600 de euro
Veste bună pentru moldovenii stabiliţi în Italia. Rezidenţii de minimum doi ani vor putea primi ajutor social, în cazul în care vor rămâne fără lucru sau vor avea venituri mici care nu le permit să-şi întreţină familia, relatează Mesager.
Consiliile regionale au aprobat un pachet de legi care prevăd că persoanele aflate în pragul sărăciei pot primi un ajutor lunar de 600 de euro. Pentru a beneficia de ajutor, cei aflați în dificultate vor trebui să demonstreze că doresc să-și găsească un loc de muncă.

Persoanele interesate se vor înscrie la oficiul regional de ocupare a forței de muncă în calitate de șomeri și vor fi direcționați la cursuri de formare profesională, seminare sau workshop-uri.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam