Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Mai 2014 | 09:57
Moldovenii din Italia au participat la Sărbătoarea Popoarelor
Asociaţia „Baştina” în colaborare cu asocialţiile „Confaud”, „Connect-Moldova”, „Maluri de Prut” şi „Amici della Republica Moldova” din Italia au participat pentru a 14-a oară la Sărbătoarea Popoarelor ce a avut loc, recent, în oraşul din nordul peninsulei - Padova.
Pe parcursul festivității, asociațiile au luat parte la parada comunităților, unde tricolorul a fost purtat cu demnitate de către copiii moldovenilor și de cetățenii statului nostru aflați la eveniment. Reprezentanții diasporei moldovenești au participat, de asemenea, cu o expoziție de icoane, cărți, ghiduri turistice, obiecte de artizanat, precum și cu un stand gastronomic cu bucate tradiționale.

În cadrul Festivalului Sărbătoarea Popoarelor de la Padova, care s-a desfășurat în cea mai mare piață din Uniunea Europeană – „Prato della Valle” au evoluat artiști de muzică ușoară și populară din Moldova: Mariana Moldoveanu, Liuba Zadnipru, Alina Ciocănari, precum și grupul de dans popular „Baștina” cu participanții Rodica Bolțătescu, Svetlana Macovei, Laura Vîsoțchi, Alexandru Stanțieru, Ilie Ceban și Dumitru Graur.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam