Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iulie 2014 | 14:55
Moldovenii din Italia şi Portugalia se vor delecta cu muzica îndrăgiţilor interpreţi din Moldova
Cetăţenii moldoveni stabiliţi în Italia şi Portugalia se vor putea delecta duminică, 13 iulie, cu muzica interpreţilor autohtoni în cadrul unor concerte sprijinite de Guvernul Republicii Moldova în cadrul campaniei „EU aduc Europa acasă”.
Astfel, conaţionalii noştri din Padova vor asista la un spectacol ce îi va avea drept invitaţi speciali pe interpreţii Doina Sulac şi Anatol Mârzencu. În cadrul evenimentului organizat de asociaţia social-culturală „Baştina” vor evolua, de asemenea, artiştii: Mariana Moldoveanu, Alina Ciocănari, Luminiţa Mandachi, Diana Tespezerean, Beatrice Toader, Ilie Ceban şi Dorel Toader, precum şi ansamblul de dans popular „Baştina”.

Diaspora moldovenilor din Lisabona este invitată la un spectacol organizat de Centrul Cultural Moldav şi Asociaţia „Mioriţa”. În cadrul festivităţii cu un recital vor veni membrii formaţiei „Catharsis”.

Cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu UE, Guvernul de la Chișinău a alocat bani pentru organizarea unor concerte ale artiștilor moldoveni în diasporă. Spectacolele muzicale vor fi organizate în Grecia, Portugalia  și Italia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam