Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Decembrie 2015 | 15:25
Moldovenii din Madrid au participat la Târgul internaţional de cultură din capitala Spaniei
Asociaţia de moldoveni „Salvados para salvar” din capitala Spaniei a reprezentat Republica Moldova la Târgul internaţional de cultură de la Madrid. Evenimentul cu genericul „Sărbătorile de iarnă” s-a desfăşurat în perioada 17-22 decembrie şi a fost organizat de Primăria Madrid, informează Biroul pentru Relaţii cu Diaspora.
La Târgul internațional de cultură din Madrid au participat reprezentanți din 40 de țări și peste 150 de moldoveni din diasporă.

„Pentru noi a fost o experiență bogată integrarea în societatea spaniolă, relația cu alte popoare și participarea diasporei la activități comune”, a menționat Pavel Costaș, președintele asociației „Salvados para salvar”.

Este pentru prima dată când asociațiile moldovenești din Madrid participă la un astfel de eveniment.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam