Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Octombrie 2015 | 11:42
Moldovenii din Marea Britanie au strâns fonduri pentru copiii nevoiaşi din Moldova (FOTO)
Concetăţenii noştri din Marea Britanie au organizat meciuri amicale de fotbal pentru a strânge fonduri pentru copiii nevoiaşi din Republica Moldova şi România. În urma acţiunilor organizate, la care au participat 200 de persoane, a fost acumulată suma de 3500 lire sterline (echivalentul a peste 106 mii lei).
Evenimentul „Charity Football Challenge” a fost iniţiat de Liga Studenţilor Români din Străinătate, Filiala Marea Britanie (LSRS UK) şi Asociaţia Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB), în parteneriat cu Hope and Homes for Children (HHC).

Potrivit organizatorilor, asociațiile menționate mai sus au stabilit o relație de parteneriat cu una dintre cele mai cunoscute organizații caritabile din Marea Britanie, Hope and Homes for Children, a căror programe urmăresc înlocuirea Caselor de copii cu un sistem bazat pe conceptul familial în Republica Moldova, România și multe alte țări din Europa de Est, cât și Africa.
 

Ambasadorul Republicii Moldova la Londra, Iulian Fruntașu și reprezentantul Ambasadei României în Marea Britanie, Cosmin Onisii, au avut rolul simbolic de antrenori.

Solicitată de TRM.MD, Ionela Lozovanu, membră a comitetului organizatoric a Asociației Moldovenilor din Marea Britanie, a declarat că organizatorii își propun drept scop ca acest eveniment să devină o tradiție, prin care vor fi strânse fonduri pentru copiii nevoiași din România și Republica Moldova.
 

Meciul de fotbal a debutat cu interpretarea imnurilor celor două țări. Pe lângă meciul de fotbal, participanții la manifestare s-au putut bucura de muzică tradițională, bucătăria și meșteșugurile românești, precum și de vinurile unor companii din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam