Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Decembrie 2014 | 13:43
Moldovenii din Marea Britanie s-au întrunit în scop caritabil la Londra
Cu prilejul ajunului sărbătorilor de iarnă, Asociaţia Moldovenilor din Marea Britanie, a organizat o întâlnire a moldovenilor la Londra, întrunirea a avut şi un scop caritabil. În cadrul evenimentului a fost acumulată suma de 690 de lire, bani donaţi pentru tratamentul Deliei Berari şi Alinei Ţaruş.
Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, în cadrul evenimentului a fost organizat un atelier cu tematica de Crăciun la care au participat toți doritorii.

Totodată, pentru prima dată la Londra s-a desfășurat proiectul „Mojo Hands”, iar participanții la șezătoare am fost norocoșii care au admirat și cumpărat lucrurile confecționate de câteva fete slab văzătoare.

Ca la orice șezătoare, participanții s-au delectat cu plăcinte și au cântat împreună cu Ionel Manciu. Repertoriul a cuprins atât cântece populare, cât și colinde.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam