Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Februarie 2014 | 15:23
Moldovenii din Marea Britanie se alătură campaniei ”1000 de mărţişoare”
Moldovenii din Marea Britanie se vor alătura iniţiativei confecţionării celor ”1000 de mărţişoare”, campanie lansată de jurnalista moldoveancă, Nata Albot, stabilită în Canada. Evenimentul care va avea loc mâine, 1 martie, în capitala britanică este organizat cu scopul de a promova cultura noastră atât printre moldoveni, cât şi printre străini.
Solicitați de trm.md, organizatorii evenimentului ne-au comunicat că pentru a perpetua tradiția din străbuni va fi organizat și un atelier de confecționare a mărțișoarelor care va fi condus de Ecaterina Parasca. Mărțișoarele confecționate vor fi vândute ulterior, iar banii adunați vor fi donați unui orfelinat.

Manifestația va mai include povestirea legendei mărțișorului, un recital de poezii și vânzarea unor cărți pentru copiii.

”Cred că evenimentul e special nu doar din punct de vedere cultural, dar și pentru că e una din ocaziile rare când ne putem întâlni, noi, studenții moldoveni din Marea Britanie. E o posibilitate excelentă pentru a ne cunoaște și de a stabili relații profesionale pentru viitor”, a remarcat pentru trm.md, Cristina Melnic, președinta Asociației Moldovenilor din Marea Britanie.

Evenimentul este organizat de Asociația Moldovenilor din Marea Britanie și Asociația VATRA cu suportul BR Accountants LTD.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam