Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Septembrie 2015 | 09:31
Moldovenii din Marea Britanie vor strânge fonduri pentru copiii nevoiaşi din Moldova
Concetăţenii noştri din Marea Britanie vor organiza meciuri amicale de fotbal, pentru a strânge fonduri pentru copiii nevoiaşi din Republica Moldova şi România. Evenimentul „Charity Football Challenge” este iniţiat de Liga Studenţilor Români din Străinătate, Filiala Marea Britanie (LSRS UK) şi Asociaţia Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB), în parteneriat cu Hope and Homes for Children (HHC).
Potrivit organizatorilor, asociațiile menționate mai sus au stabilit o relație de parteneriat cu una dintre cele mai cunoscute organizații caritabile din Marea Britanie, Hope and Homes for Children, a căror programe urmăresc înlocuirea Caselor de copii cu un sistem bazat pe conceptul familial în Republica Moldova, România și multe alte țări din Europa de Est, cât și Africa.

Solicitată de TRM.MD, Ionela Lozovanu, președintele Asociației Moldovenilor din Marea Britanie, a declarat că organizatorii își propun drept scop ca acest eveniment să devină o tradiție, prin care vor fi strânse fonduri pentru copiii nevoiași din România și Republica Moldova.

Întrunirea sub genericul „Charity Football Challenge” este adresată în primul rând tinerilor profesioniști și studenților din Marea Britanie.

„Activitatea de bază a evenimentului va fi meciul de fotbal amical între Moldova și România. Pe lângă meci, vom organiza o serie de activități specifice unei sărbători tradiționale și culturale românești, cu muzică și mâncare națională și o varietate de activități distractive pentru adulți, dar și pentru cei mici”, a menționat președintele AMMB.

La manifestare și-au confirmat prezența reprezentanți ai Ambasadei Republicii Moldova și ai României la Londra. Mai mult decât atât, ambii ambasadori și-au asumat rolul simbolic de antrenori ai echipelor.

Prima ediție a evenimentului „Charity Football Challenge” (CFC) se va desfășura pe 11 octombrie, la Londra, la adresa: University of Westminster Sports Ground, Cavendish Rd, London W4 3UH.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam