Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Noiembrie 2014 | 13:08
Moldovenii din Milano, invitaţi la seminare dedicate alegerilor parlamentare
Moldovenii din oraşul Milano sunt invitaţi să participe la o serie de seminare destinate alegătorilor din afara ţării în cadrul campaniei „Hai la vot” pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.
Seminarele sunt organizate de reprezentanța din Moldova a International Republican Institute (IRI) din SUA, în colaborare cu Biroul pentru Relațiile cu Diaspora (BRD). Tematica abordată va fi votarea pas cu pas, specificul campaniei „Hai la vot” în rândul diasporei.

Întâlnirea cu diaspora din Milano va avea loc sâmbătă, 15 noiembrie , ora 13:00, la Sediul Consulatului General al Republicii Moldova la Milano, str. Vincenzo Gioberti, 8, 20123.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam