Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Decembrie 2014 | 16:42
Moldovenii din Norvegia au colindat în ajun de Crăciun
Comunitatea moldovenilor din Norvegia se întruneşte pentru a sărbători ajunul Crăciunului deja a patra oară. Un grup de urători au urat şi colindat, primind colaci în semn de mulţumire, iar eroii îndrăgiţi de poveste i-au surprins pe copii în cadrul unui spectacol.
Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, anul acesta s-a simțit o implicare mai activă a celor prezenți, iar repertoriul a inclus mai multe tradiții și obiceiuri de iarnă.

Sufletele celor mici m-a făcut să mă simt ca într-o poveste, nu am ezitat nici o clipă, am trăit momentele frumoase, m-am bucurat, alături de copii, pentru fiecare cadou primit de la Moș Crăciun”, a menționat Veronica Zamalaru, moldoveancă stabilită în Norvegia.

Ambasadorul Moldovei, Emil Druc, în numele echipei Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm a felicitat concetățenii și le-a dorit ca noul an să le aducă prosperitate și împliniri, „anul care vine să ne apropie şi mai mult de marea familie europeană căreia îi aparținem”, a mai adăugat oficialul.

Evenimentul a inclus și degustarea bucatelor din arealul moldovenesc cât și specialități autentice tradiționale norvegiene.

Serata a fost organizată de noua conducere a Asociației Moldovenilor din Norvegia, cu sprijinul Consulului Onorific al Republicii Moldova la Oslo, Esenia C. Steckmest.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam