Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Ianuarie 2014 | 16:08
Moldovenii din Norvegia au sărbătorit Crăciunul
Crăciunul a fost prilej de întâlnire şi petrecere pentru moldovenii din Norvegia care, tradiţional, sărbătoresc împreună Naşterea Domnului.
Invitata specială a întrunirii a fost interpreta din Republica Moldova Stela Simona care a colindat și a cântat melodii populare pentru conaționalii noştri din Norvegia.

„Norvegia fiind situată geografic la polul frigului, am simțit-o, de fapt, ca pe o țară caldă, iar alături de concetățenii mei, m-am simțit ca acasă. Am găsit acolo oameni frumoși la chip și la suflet, ne-am împrietenit, m-am bucurat că ei țin mult la tradițiile moldovenești, iar atmosfera a fost ca într-o familie unită”, a mărturisit interpreta Stela Simona.

În finalul manifestării, membrii diasporei moldovenești au semănat cu grâu adus din Moldova în semn de belșug și sănătate.

Inițiativa organizării evenimentului îi aparține președintelui Asociației Moldovenilor din Norvegia, Esenia C. Steckmest.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam